Kinesitherapie Aalst

ALGEMENE KINESITHERAPIE

De algemene kinesitherapie richt zich vooral tot het behandelen van problemen van musculuskeletale aard zoals tendinopathieën, rugscholing bij nek-en ruglast, voorste kruisband letsels, enkelverstuikingen, spierletsels (spierscheuren, verrekkingen, contracturen,..), en post-operatief herstel.

SPORTKINESITHERAPIE

De sportkinesitherapeut is gespecialiseerd in zowel het behandelen en de preventie van sportletsels. Hiervoor behandelen wij de atleet in zijn totaliteit door middel van een functionele analyse om de balans in zijn volledige kinetische keten te herstellen.

Ook in de laatste fase van revalidatie kan een sportspecifieke benadering een meerwaarde bieden. Aan de hand van oefentherapie met basiselementen uit uw sportdiscipline (snelkracht/ uithouding/ wendbaarheid/sprongkracht etc.) en wetenschappelijk onderbouwd trainingsadvies wordt u optimaal begeleid om uw sport terug te hervatten.

Wie?

Charlotte De Pus

 • Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie sportkine (musculoskeletale aandoeningen) – Universiteit Gent
 • Opleiding manuele therapie (huidig)

EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR KINESITHERAPIE

Iedere kinesitherapiezitting is op afspraak via [email protected] of 0474/63.65.24.

Mocht u een afspraak niet kunnen nakomen, gelieve ten laatste 12u op voorhand af te bellen. Afspraken die niet worden afgebeld worden aangerekend.

Wat brengt u mee bij uw eerste afspraak?

 • het voorschrift van de arts
 • 2 klevers van de mutualiteit
 • uw identiteitskaart
 • eventuele verslagen van operatie of medische beeldvorming ( RX, Echo, MRI,..)
 • comfortabele kledij

Tarieven en terugbetaling

Een kinesitherapiezitting wordt steeds deels terugbetaald door uw mutualiteit indien u in het bezit bent van een geldig voorschrift van de arts. Een kinesitherapievoorschrift dient gestart te worden binnen de 2 maanden na voorschriftdatum. Zoniet is het niet meer geldig. Hoeveel u terugkrijgt van de mutualiteit is afhankelijk van het ziektebeeld dat u heeft en uw sociaal statuut. Het terugbetalingstarief kan u aanvragen via [email protected] of 0474/63.65.24.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

 • Persoonlijke begeleiding
 • Individueel programma
 • Constante opvolging
 • Volautomatische toestellen
 • Gegarandeerd resultaat
 • Erkende Bloso trainers

Onze Werkwijze

Bij Gym Plus kiezen we voor een unieke werkwijze die jouw noden in kaart zetten, waardoor we met een persoonlijk schema gegarandeerde resultaten kunnen behalen.

Intake gesprek

Aan de hand van het intake gesprek gaan wat na wat de doelen zijn van de sporter. Hier nemen we de tijd om ons concept duidelijk uit te leggen aan de hand van een kleine rondleiding.

Health check

Met de health check kunnen wij je nog gerichter helpen om jouw doelen te verwezenlijken. De check wordt afgenomen door een trainer. Na de health check ben je helemaal op de hoogte van jouw échte gezondheid! 

Training

Zo is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding.

Gegarandeerd resultaat

Een uitgebreid trainingsaanbod dat garant staat voor resultaat, zowel voor de beginnende als de geroutineerde sporter.
Gym Plus is mijn uitlaatklep achter een zware werkdag
Adriaan, 26 feb